Lohduttakaa minun kansaani


  Joulu-rauhaa kaikki ystävät!

Jesaja  9:1 Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus.

  Elämme pimeintä päivää vuodessa. Aurinkoa tuskin näkyy tänään, koska harmaat pilvet peittävät senkin lyhyen pilkahduksen, jonka aurinko jaksaa nousta horisontin yläpuolelle. Itselläni on vähän samanlainen olo, ettei viitsis nousta ollenkaan jalkeille. Voisin vetää peiton korviin ja vaipua talvihorrokseen kuin karhut. Mutta minut saa liikkeelle ilo lasteni jälleen näkemisestä pitkän ajan jälkeen. Valmistelen yhteiseen joulun ajan tapaamiseen lähtemistä. Nyt on vielä nämä kokoontumisrajoitukset, joten meitä ei tule koolle ,kuin omat lapset ja lapsenlapsemme. Suuri on jälleennäkemisen riemu! Minut saa liikkeelle myös Pyhän Hengen voima. Jumalan Henki minussa iloitsee kaiken pimeyden keskellä siitä , että minulla on ikuinen valo elämässäni Jeesuksessa . Hän ei sammu eikä muutu! Hänessä ei ole vaihtelua , ei varjoa. Mitä pimeämmäksi aika muuttuu, sitä voimallisemmin Jumala  ilmestyy, niin uskon.

 Monet varmasti viettävät juhla-aikaa aivan yksin. Meille kaikille on kuitenkin sama ilosanoma: Jumala odottaa innokkaasti, että saa viettää aikaa meidän kanssamme! Jeesus antoi kaikkensa voidakseen saada yhteyden takaisin sinuun. Jeesuksen valo ei ole himmennyt eikä Hän piiloudu minkään verhon taakse enää. Kun Jeesus kuoli ristillä, temppelissä oleva esirippu, väliverho pyhän ja kaikkeinpyhimmän väliltä, repesi ylhäältä alas asti ja avautui tie suoraan Isän valtaistuin saliin! Sinne Hän sydän riemusta sykkien odottaa sinuakin tulemaan Hänen läsnäoloonsa, yksin tai yhdessä. Hänessä me olemme yhtä. Meitä on suuri  pyhien joukko ja kun jokainen meistä nostaa äänensä ylistykseen, Isän sydämessä kaikki äänet yhdistyvät valtavaksi kuoroksi. Jumala tarkkailee koko maailmaa löytääkseen Häntä avukseen huutavat ja Hän iloitsee kuullessaan juuri sinun äänesi.   2. Aikakirja 16:9 Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle. 

  Uskon, että Isä Jumalalla on paljon sanottavaa meille. Hänellä on paljon salattuja asioita, jotka hän haluaa ilmaista meille, omille lapsilleen. Kunhan vain me pysähdymme kuuntelemaan. Kunhan otamme aikaa ja viivymme Hänen läsnäolossaan. Isä myös lohduttaa meitä ja tekee tunne -elämämmekin tasapainoiseksi. Ennen kaikkea Hän rakastaa meitä. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut,  että hän antoi ainoan poikansa. Jeesus haluaa vakuuttaa meidät  rakkaudestaan. Raamatun sana ei voi olla  vain tietoa ,vaan myös kokemusta, syvää ymmärtämistä, sydänten tuntemista. 1. Kor.8:1 sanoo: tieto paisuttaa mutta rakkaus rakentaa. Moni tietää paljon Jumalan sanasta, mutta ilman suhdetta sanan antajaan se vain saa pään paisumaan ja ylpeyden nousemaan. Isä haluaa meidän tuntevan Hänet  jotta voimme ymmärtää Hänen sanaansa. Tuntemiseen tarvitaan yhdessä oloa ja luottamusta. Jumala etsii antautuneita, ei täydellisiä. Hän parantaa särjettyjä ja vahvistaa heikkoja. Ja siellä, rakkauden syvyyksissä, Hän, sulhanen, kertoo salaisuutensa morsiamelleen. Niille, joihin Hänen sydämensä on kiintynyt, joihin Hän voi luottaa. Hän ilmaisee itsensä jokaiselle, joka koko sydämisesti häntä etsii. 

Kun sinä olet ottanut Jeesuksen Herraksi sydämeesi, silloin et ole yksin, et ulkopuolinen. Kaikki kelpaamattomuuden tunteet ja ulkopuolisuuden kokemukset Herra tahtoo läsnäolollaan pyyhkiä pois sielustasi. Sinä olet syntynyt uudesti Jumalan lapseksi. Et silloin voi olla mikään hyljätty tai tarpeeton. Anna Isän vakuuttaa sinut armostaan ja mielisuosiostaan. Rukoilen , että voit kokea olevasi sisäpuolella Jumalan valtakunnassa ja täysivaltainen jäsen Isän perheessä. Ihmiset ehkä ovat hyljänneet, mutta Jumala ei hylkää koskaan .Olet Hänelle aivan liian arvokas. Olet kaiken Hänen rakkautensa arvoinen.

 Kun ymmärrät oman arvosi ja Jumalan mittaamattoman armon, niin alat elää arvosi mukaisesti. Sinun ei tarvitse alistua  toisten hyväksikäytettäväksi, eikä ylpeiden kontrolloitavaksi. Jumala vahvistaa sinun itsetuntosi terveeksi. Silloin pystyt  myös olemaan toisia kohtaan armollinen ja arvostava. Lohduttakoon nämä sanat sinun sieluasi niin, että saat nousta Jumalan lapsena ylös kaikista montuista, joihin ehkä olet pudonnut. Jumala antaa sinulle voiman elää valossa , puhtaudessa ja oikeudenmukaisuudessa. Pimeydellä ei ole valtaa sinuun kun pysyt Jeesuksessa!  

Isä Poika ja Pyhä Henki  haluavat viettää juhlaa kanssamme! Onhan heillä tilaa juhlapöydässämme? Jumala itse on kattanut meille pöydän vihollistemme silmien eteen.  Millään pimeydellä , sairaudella tai vihollisen hyökkäyksellä ei ole valtaa meihin, koska Jeesuksella on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Kun Jeesus syntyi, siitä ei tiennyt maailman mahtavat ,vaan se ilmoitettiin köyhille paimenille. Salassa syntyi Jeesus. Ja siellä salassa , ehkä yksinäisyydessä, Jeesus ilmestyy Herrana ja kuninkaana omille rakkailleen. Siellä Hän kattaa juhlapöydän ja tulee aterialle sinun kanssasi. Anna hänen lohduttaa sinua. Hän parantaa sinut kaikista saamistasi iskuista. Anna Hänen puhua sinulle lempeästi , niin sinun sielusi saa uuden voiman. Anna tämän joulun ajan olla lohdutuksen aikaa. Sillä siellä salassa  Jeesus varustaa armeijansa kaikkeen siihen , mistä Hän on puhunut. Pian on erilainen aika. Kohta on liikekannalle kutsun hetki. Jeesus kutsuu omansa seuraamaan itseään, olemaan valo ja suola.

Seuraava raamatunpaikka  on tullut lähiaikoina usean muunkin  Jumalan palvelijan sydämelle:

Jesaja:40:1 "Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani", sanoo teidän Jumalanne.

40:2 "Puhukaa suloisesti Jerusalemille ja julistakaa sille, että sen vaivanaika on päättynyt, että sen velka on sovitettu, sillä se on saanut Herran kädestä kaksinkertaisesti kaikista synneistänsä."
40:3 Huutavan ääni kuuluu: "Valmistakaa Herralle tie erämaahan, tehkää arolle tasaiset polut meidän Jumalallemme.
40:4 Kaikki laaksot korotettakoon, kaikki vuoret ja kukkulat alennettakoon; koleikot tulkoot tasangoksi ja kalliolouhut lakeaksi maaksi.
40:5 Herran kunnia ilmestyy: kaikki liha saa sen nähdä. Sillä Herran suu on puhunut."

Puhu itsellesi siis lempeästi ja lohduta toisiakin sillä lohdutuksella, jolla Herra itse sinua lohduttaa.

Mitä syvemmälle menemme Jeesuksen rakkaudessa, sitä kovemmaksi paine kasvaa. Mutta se  paine ei vahingoita meitä. Se vaan painaa suuren minämme pienemmäksi ja antaa meissä enemmän tilaa Jumalan rakkaudelle ja läsnäololle. Jeesus alkaa saada muotoa meissä. Ja kun se on tapahtunut , tulee myös esiin uudenlainen yhteys toistemme välillä. Jeesus saa kehonsa jälleen omaan hallintavaltaansa. Siinä ei ole eripuraa, vaan toisia nostetaan ja tuetaan ja Jumalan voitelua kunnioitetaan itsessä ja toisissa. Ihmisten kontrolli ja määräysvalta murtuu ja Jeesus on ruumiinsa pää. Silloin olemme Herrallemme käyttökelpoinen koneisto, kuin suuri leikkuupuimuri , joka lähtee liikkeelle. Jumalan armeija nousee kuin stunami ja peittää koko maan. 

Monet ovat sen nähneet, valtavan stunamin iskevän Suomeen. Itse näin sen iskevän ensin Helsinkiin. Seisoin näyssä Jeesuksen kanssa Tuomiokirkon portailla ja ensin tuli miehen korkuinen aalto joka kaatoi ihmiset kuin pelinappulat. Sen aallon mukana lähti liikkeelle paljon mutaa. Kadut olivat täynnä pohjamutaa, likaa ja moskaa. Vesi vei kuitenkin mennessään moskan takaisin mereen. Monet ihmiset kompuroivat pystyyn aallon jäljiltä. Sitten Jeesus kehotti minua nostamaan katseeni ja silloin näin sen. Valtavan turkoosin sinisen puhtaan aallon ,joka oli niin korkea , että se tulisi kohta peittämään koko kirkonkin alleen. Siinä se roikkui jo Helsingin yllä. Jeesus odotti sitä innolla.

  Joten ei pelästytä, ei olla pimeyden masentamia, kun nämä pohjamudat tulevat esiin. Paljastuu kaikki kätketty moska. Keskitytään kuuntelemaan Jeesuksen puhetta kaiken sekasorronkin keskellä. Hän seisoo uskollisesti vierellämme. Hän valmistaa sydämemme tulevaa aikaa varten. Mitään ei tapahdu meidän yrityksillämme, vaan kaikki tulee tehdyksi sillä, että pysymme kuuntelemassa Jeesuksen sydämen neuvoja meille ja sitten teemme saamiemme neuvojen mukaan. Jeesus tulee tilanteeseemme , Hän elää pimeän ajan yhdessä kanssamme. Kun Jeesus on kanssamme , pilkopimeäkin on meille kirkas , kuin kesäinen keskipäivä. Kunnia Jeesuksen nimelle! Jeesus on maailman valkeus ja Hänen valonsa on tehnyt meistä valkeuden tuojia .

 Älkäämme myöskään pelästykö Jumalan voimaa. Senkaltaista emme ole ehkä ennen kokeneet. Kun tunnemme Jeesuksen , pysymme Hänen lähellään, osaamme vastaan ottaa myös taivaallisen voiman. Loista ole kirkas, Herran kunnia lepää sinun ylläsi

Jesaja 9:5 Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas





Riemullista joulun aikaa ja Jeesuksen sydämen sykettä kaikille ! 

T: Anne 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Polviltasi minä sinut nostin, Suomi.

Valmistaudu Jeesukselle.

Kuiva maa paranee